Käyttösäännöt

08

Anders-käyttösäännöt

Kirjastokortti

Kirjastokortin saa ilmoittamalla henkilötietonsa ja vakinaisen osoitteensa. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus. Tarvittaessa on henkilöllisyys todistettava. Kirjastokortti on esitettävä aina lainattaessa!

Kirjastokortti oikeuttaa lainaamaan kaikissa Anders-kirjastoissa. Rekisteröitynyt asiakas voi käyttää lainaamiseen halutessaan myös Kela- tai ajokorttia. Tällöin rekisteröintiin vaaditaan sosiaaliturvatunnus.

Asiakkaan vastuu

Asiakas on vastuussa kirjastokortistaan ja sillä lainatusta aineistosta. Kirjastokortin katoamisesta ja yhteystietojen muutoksesta on ilmoitettava kirjastoon. Aineiston turmeltuminen, palauttamatta jättäminen ja maksujen laiminlyönti aiheuttaa lainausoikeuden menettämisen. Lainausoikeuden menettää, jos myöhästymismaksut ylittävät 10 €.

Laina-ajat

Käsikirjaston kirjoja lainataan korkeintaan viikoksi. Aikakauslehtien uusinta numeroa ei lainata. Lainan voi uusia, ellei siitä ole varauksia. Lainojen uusiminen ja varaukset voi tehdä kirjastossa paikan päällä, sähköpostitse tai omatoimisesti Anders-verkkokirjastossa Internetissä.

Laina-ajat eri aineistoille:

  • kirjat  28 vrk
  • lehdet 14 vrk
  • musiikkiäänitteet 14 vrk
  • äänikirja 14 vrk
  • dvd ja blu ray-levyt 14 vrk